Slider

slide 21 to 26 of 11

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ


ΥΛΙΚΑ
μισό κιλό λάχανο.
2 κρεμμύδια ξερά.
3 κρεμμύδια φρέσκα.
1 ματσάκι άνηθο.
1 κουτ.σουπ. ντοματοπελτέ
½ φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 φλ. ρύζι γλασέ
Ελαιόλαδο 
1 ζωμός λαχανικών.
Αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε το χοντρό κοτσάνι από το λάχανο και το χοντροκόβουμε. 
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μαζί με τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε. 
Όταν μαραθούν, ρίχνουμε το λάχανο και την πάπρικα. Σκεπάζουμε μέχρι να μαραθεί και να ‘πέσει’ το λάχανο, για 15 λεπτά. 
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τον ντοματοπελτέ και το ρύζι. 
Αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό (1 ½ φλ. νερό, γιατί βγάζει και το λάχανο υγρά) και τον ζωμό λαχανικών. 

Μαγειρεύουμε μέχρι να φουσκώσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά) σε πολύ χαμηλή φωτιά.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Mega Menu

blogger