Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
5 φύλλα ψιλά αν αποφασίσετε να τα ανοίξετε εσείς ή φύλλα κρούστας
4 με 5 αυγά
400gr. περίπου φέτα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
λίγο λάδι
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
ελάχιστο αλεύρι (μία χουφτούλα)
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
Τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα.
Ρίχνουμε την φέτα στα μακαρόνια.
Χτυπάμε τα αυγά ολόκληρα και τα προσθέτουμε και αυτά.
Έπειτα ρίχνουμε το γάλα, το αλάτι (να προσέξουμε πόσο αλμυρή είναι η φέτα για να ρίξουμε την ανάλογη ποσότητα αλατιού), το αλεύρι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε το ταψί μας ελαφρώς,στρώνουμε τα 3 φύλλα, στην συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και κλείνουμε με τα άλλα 2 φύλλα!
Ρίχνουμε από πάνω απ' την πίτα λίγο λαδάκι εδώ και εκεί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' περίπου.
Mega Menu