Slider

Πέρασε το αμφιλεγόμενο κυβερνητικό νομοσχέδιο που αλλάζει το ΕΣΥ

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Εγκρίθηκε με 156 «ναι» και 141 «όχι» στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη έγινε δεκτό μόνον από την κυβερνητική πλειοψηφία, στην ονομαστική ψηφοφορία (επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων που προβλέπουν τη δυνατότητα απασχόλησης γιατρών του ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα, και την προκήρυξη θέσεων γιατρών ΕΣΥ με καθεστώς μερικής απασχόλησης), κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΚΚΕ. Επί 297 ψηφισάντων, 156 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «ναι», ενώ 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν «όχι».

Επί του νομοσχεδίου χθες μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε εξαπολύσει και σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντάς της ότι μισεί οτιδήποτε δημόσιο και αγαπά παράραφορα οτιδήποτε εμπεριέχει δυνατότητα ιδιωτικού κέρδους ακόμη και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος. «Μισείτε κάθε δομή κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης. Και αγαπάτε παράφορα κάθε λογής κερδοσκόπους. Τους κερδοσκόπους της υγείας και τους εμπόρους της ζωής. Για αυτό έρχεστε να τους ανοίξετε τις πόρτες των νοσοκομείων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το ΕΣΥ.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

0

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Mega Menu

blogger
© all rights reserved
made with by templateszoo