Σας έπεσε παραπάνω ξύδι στο φαγητό ή στέγνωσε το κέικ που φτιάξατε;
Η λαϊκή σοφία μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα προβλήματα της κουζίνας.
Διαβάστε δέκα χρήσιμες,από τη γιαγιά συμβουλές για τα γλυκά του κουταλιού, τις δυσάρεστες μυρωδιές και τα φρέσκα φρούτα.
- Για να διατηρήσετε φρέσκο το μαϊντανό, τον βάζετε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο. (Ταυτόχρονα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μυρωδάτο λάδι στις σαλάτες.)
- Αν σας πέσει παραπάνω ξύδι στο φαγητό, βάλτε ένα ολόκληρο, ωμό αβγό στην κατσαρόλα για 15 λεπτά και η γεύση θα ισορροπήσει.
- Αν έχετε ένα μπουκάλι κρασί που έχει πια ξινίσει, μπορείτε να φτιάξετε ξύδι!
Χρειάζεται μόνο να ρίξετε στο κρασί λίγο ψωμί, και να το αφήσετε μερικές μέρες στον ήλιο.
- Το αφράτο κέικ που φτιάξατε έχει στεγνώσει; Για να το αναστήσετε, βουτήξτε το σε φρέσκο γάλα, και βάλτε το στον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Για να διατηρηθούν σκληρές οι πατάτες, βάλτε δυο-τρία μήλα ανάμεσά τους. Αντίστοιχα, τα φρούτα σας θα μακροημερεύσουν, αν βάλετε ανάμεσά τους μερικά λεμόνια.
- Για να πάρετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια, βάλτε τα για 5 λεπτά σε βραστό νερό πριν τα στύψετε.
- Βάλτε το κατεψυγμένο ψάρι σε μία λεκάνη με γάλα και αλάτι. Το μίγμα θα απορροφήσει τις άσχημες οσμές και το ψάρι θα μοιάζει με φρέσκο.
- Για να διατηρήσετε φρέσκο ένα κομμένο λεμόνι, βάλτε το σε ένα πιατάκι με ζάχαρη.
- Τοποθετήστε ένα σφηνάκι ξύδι οπουδήποτε μέσα στο ψυγείο – θα διώξει όλες τις άσχημες μυρωδιές.
- Για να μη «ζαχαρώσουν» τα γλυκά του κουταλιού, μετά την παρασκευή τους, αναποδογυρίστε το βάζο για 24 ώρες.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!
Mega Menu